Ansigtsbehandlinger

Lær om Botox og Filler – Silkeborg

Restylane

Botox og fillers – Hvad er forskellen?

De fleste har sikkert hørt om anti-aging behandlingerne Botox og fillers, men ved du hvad forskellen er? Flere mænd og kvinder ønsker i stigende grad at benytte sig af Botox og fillers, men de er ikke nødvendigvis klar over, hvad de forskellige procedurer går ud på, og hvordan de kan hjælpe dem. I dette blogindlæg vil jeg forklare forskellen på Botox og fillers.

Botox er et varemærke for den receptpligtige medicin, der hedder botulinumtoksin. Botulinumtoksin bruges til at afslappe nerverne og dermed undgå, at musklerne trækker sig sammen, når man laver ansigtstræk og dermed skaber dynamiske rynker.

Dynamiske rynker forekommer ved muskelaktivitet, altså bevægelse, og ses oftest i den øvre del af ansigtet, af denne grund benyttes Botox ofte til at behandle rynker omkring øjnene, imellem øjenbrynene og i panden. Har du hørt tale om “bekymringsrynke”, “panderynker” og “kragetæer” er det højst sandsynlig henled til det.

Eftersom botulinumtoksin er en receptpligtig medicin, skal man altid inden en behandling indtil en forundersøgelse af vores speciallæge i kirurgi; Dr. Javed Akram, der vil gennemgå behandlingen med dig.

Botox proteinerne bliver sprøjtet ind under huden ved hjælp af en meget tynd nål, og herefter kan der gå op til to uger, før man kan se den fulde effekt.

Fillers består af et gel lignende fyldstof, der bl.a. kan bruges til at udglatte rynker i huden, ligesom Botox, skal fillers indsprøjtes under huden. Fillers afslapper ikke musklerne som Botox, men bruges i stedet til at tilføje fylde i de områder, hvor fyldigheden i huden er gået tabt, og skaber det, der kaldes statiske rynker.

Statiske rynker er linjer, som kan ses når ansigtet er afslappet. Disse rynker ses oftest i den nedre del af ansigtet. Fillers bliver ofte brugt til at behandle den tabte fylde i kinderne, læberne og til at udglatte smilerynker omkring munden.

Både Botox og fillers er begge meget skånsomme kosmetiske behandlinger og bliver indsprøjtet med en fin nål. Begge produkter kan virke ens, men de benyttes generelt til vidt forskellige formål. En simpel regel at huske er, at Botox ofte benyttes i den øvre del af ansigtet, og at fillers ofte benyttes i den nedre del af ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *