Logo fra Studio A

Få bugt med din nåleskræk med disse råd

Lider du af nåleskræk? Bare tanken om en nål, kan gøre dig ubehageligt til mode, og få din puls til at stige – du kan ikke beskrive præcis hvad det er, der gør det, men du får angst ved tanken om, at skulle i nærheden af en nål. Det er helt normalt! Faktisk har op i mod 25% af af alle voksne en form for nåleskræk, som gør, at de helt undgår situationer med nåle.

HVORDAN HÅNDTERER PERSONALET DIN NÅLESKRÆK?

Kosmetiske sygeplejerske Studio A, Rikke, forklarer om nåleskræk:

“Her i vores klinikker, kan man trygt komme til behandling, selvom man lider af skræk for nåle. Vi kan sagtens tage højde for det – og møde dig i det – det kræver blot, at du informerer os til din forundersøgelse”

Der er mulighed for, at sætte lidt ekstra tid af til behandling, hvis du ved, at du får behov for pauser undervejs. Alle vores kosmetiske sygeplejersker, er vant til at yde forståelse for den enkeltes situation, så du vil føle, at du bliver mødt med tålmodighed. Udover at afsætte ekstra tid til behandlingen, så bruger vi bedøvelsescreme. Cremen hjælper særligt godt på dig, der er nervøs for smerteniveauet. Du vil opleve, at du ikke kan mærke stikkene så meget, som hvis du f.eks skal have en vaccine – eller taget en blodprøve – hvor der ikke bruges bedøvelse.

“Udover ekstra tid og bedøvelse, laver vi også nonfarmakologiske tiltag, hvor vi distraherer hjernen, så den ikke opfatter behandlingen”

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er faktisk muligt, at narre hjernen til at fokusere på noget andet end behandlingen. Ved ganske enkle tryg eller puf, rundt omkring på armen eller hånden, vil det være muligt at lede opmærksomheden væk fra den igangværende behandling.

HVAD SKER DER I KROPPEN, NÅR MAN ER BANGE FOR NÅLE?

Det kan være svært at forstå, hvorfor fobier opstår, da de kan føles irrationelle. Hvis du har en frygt for, at komme til en behandling hos os, fordi det involverer injektioner med nål, så ved du sikkert godt i forvejen, at det ikke er forbundet med nogle former for fare, men alligevel er du påvirket af følelsen af utryghed. Det kan derfor være en fordel at fokusere på, hvad der sker i kroppen, når du bliver nervøs. Dit blodtryk og adrenalin stiger, når du bliver bange – dette sker helt instinktivt, for at du er klar til at “kæmpe”, hvis hjernen tror, at du er i en farlig situation. Der er intet farligt ved det, men det kan føles stressende for dig, når du er i en situation, hvor du gerne vil kunne fokusere og være afslappet. Læs mere her.

HVAD KAN DU SELV GØRE, FOR AT FORMINDSKE DIT UBEHAG VED NÅLESKRÆK?

Det er oftest sådan med fobier, at jo flere gange man tør sætte sig selv i situationen, man er bange for, jo mere normaliseret bliver det for kroppen og hovedet at være i. Derfor arbejder du faktisk positivt med din fobi, når du sætter dig i situationer, hvor der er behandling med nåle. Derudover, er det helt essentielt, at du udnytter muligheden for, at snakke med din behandler om din fobi. På denne måde sikrer du dig, at du får bedst mulige forhold for en god og tryg oplevelse.

HVORDAN OPLEVER EN KLIENT MED NÅLESKRÆK, SIN BEHANDLING HOS STUDIO A?

“Til selve behandlingen har jeg aldrig følt mig så tryg ved en nål, som jeg gjorde der. Rikke talte med mig undervejs, distraherede mig med små tryk på min hånd, og tog det i mit tempo. Der var faktisk ikke behov for pauser. Efterfølgende har jeg booket ny tid til behandling, da jeg også ønsker at få rettet et bump på min næse, som involverer behandling med nål. Jeg troede aldrig, at jeg skulle blive tryg nok til at kunne få lavet flere behandlinger, men Studio A har virkelig gjort hvad de kunne, for at gøre oplevelsen god, for mig”.

– Klara på 26 år, kunde hos Studio A

FÅ UFORPLIGTENDE VEJLEDNING I HÅNDTERING AF NÅLESKRÆK VED EN KOSMETISK BEHANDLING

Hos Studio A tilbyder vi altid en gratis og uforpligtende konsultation, således at du har muligheden for, at blive vejledt inden du tager beslutningen om at få foretaget en kosmetisk behandling. Du kan booke tid i vores klinikker i Aarhus, Silkeborg og Aalborg, hvor alle kosmetiske sygeplejersker er trænede i at imødekomme og arbejde med nåleskræk.

Studio-a-1-highres-7498

Få del i kampagnetilbud før alle andre

Sign op til vores nyhedsbrev og få besked 1-2 uger før ALLE andre, således du kan nå at booke i god tid og tage de bedste tider.