Artikel

5 FAKTA OM PERMANENT HÅRFJERNING - FÅ ET GODT RESULTAT

Jeg hører ofte, at folk har en masse fordomme om permanent hårfjerning, som engang var sande, men ikke længere er det. Det gælder både smerteniveau, antal behandlinger og hvem der kan få behandling. Og meget mere..

Af Christine Dahl Pold
Specialist i permanent hårfjerning

Hvad er permanent hårfjerning og er det farligt?

Har du uønsket hårvækst kan du med permanent hårfjerning med laser faktisk gøre noget ved det. Få hårene væk, så de ikke kommer igen. Du kan slippe for at barbere dig, blive vokset, og måske få røde knopper, ligesom mig selv. Og selvfølgelig spare penge resten af livet på barbergrej, for ikke at tale om alt den tid, der bliver til overs.

Christine Dahl Pold
Christine Dahl PoldKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"X-Laser NXT er stort set risikofrit. Mange tror laserbehandling er farligt og gør ondt. Det kan stadig være sandt, hvis du vælger en hårfjerning med den gamle men populære IPL. Grunden er, at IPL sender en stor energiladning ned i huden, hvilket i værste fald kan forårsage en 2. gradsforbrændning. Den store mængde energi på én gang kan bestemt også mærkes."

Hvor på kroppen virker det?

Her kan du fx få behandling med X-Laser NXT

Med X-Laser NXT kan du få permanent hårfjerning over hele kroppen. Det synes jeg er fantastisk! De mest populære områder er ansigtet, armhuler, ben og intimområdet. Med andre typer af maskiner, har jeg før oplevet væsentlige udfordringer med at fjerne ansigtsbehåring og hårfjerning ved intim området, fordi hårenes struktur er anderledes.

Det oplever jeg ikke med X-Laser NXT, fordi den effektiv arbejder i tre dybder på én gang.

Christine Dahl Pold
Christine Dahl PoldKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"De tre bølgelængder i samme håndstykke gør, at jeg effektivt kan behandle på hele kroppen, og i ansigtet. Det er lidt enhver kosmetiske sygeplejerskes drøm at arbejde med sådan en maskine."

Hvad er bedst og hvad skal jeg holde mig fra?

X-Laser NXT

Jeg synes det er vigtigt at understrege, at tiden er løbet fra IPL til permanent hårfjerning. IPL gør ondt, kræver lang pause mellem behandlinger, og behandler kun mørkere hår og helst på en lysere hud. Det betyder, at mange ikke får en effektiv behandling, men kun en god dosis smerte og færre penge på kontoen.

Udviklingen er de senere år gået stærkt, og derfor er det nu tid til at gøre op med næsten samtlige fordomme, du måtte have om permanent hårfjerning med laser.

Du kan nu blive hårfri fra under 6 måneder, og det tager ikke længere flere år.

Christine Dahl Pold
Christine Dahl PoldKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Undgå IPL og vælg en laser med tre bølgelængder, der anvendes af sundhedsfagligt personale, er mit bedste råd. Hvis du har din krop og bankkonto kært. Eller du vil undgå en stor mængde frustration.

Hvordan foregår et forløb?

Fra første tanke til handling

Jeg gør rigtig meget ud de forløb, jeg starter op. 

Først skridt er en obligatorisk konsultation, hvor vi gennemgår dine behov og ønsker, og jeg kommer med min professionelle anbefaling til dig. Her estimerer vi også behandlingsomfanget. Du er hårfri fra 4-6 behandlinger. Vi tager os god tid til denne snak.

Andet skridt er opstart, som kan ske lige efter, hvor første behandling foretages. Sædvanligvis behandler jeg flere områder. Det kunne være ben og ansigtet.

Der skal gå 4-6 uger i mellem hver behandling, og efter endt behandling, booker vi dig ind til genbehandling.

Genbehandlingsprocessen gentages indtil du er hårfri, typisk fra de 4-6 behandlinger.

Christine Dahl Pold
Christine Dahl PoldKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Til konsultationen vil du også få prisoverblikket og info om klippekort. Mit mantra er tryghed og tillid før behandling."

Hvorfor skal der flere behandlinger til?

Armhuler er populært

Med laser hårfjerning behandler vi kun hårene i den aktive vækstfase (den anagene). Hår i hvile eller i fasen hvor det forfalder (catagene eller telogene fase), kan ikke behandles. Derfor skal du behandles af flere omgange. Det er forskellige hvornår de forskellige hår er i vækstcyklus, og derfor varierer antallet af behandlinger også individuelt.

Christine Dahl Pold
Christine Dahl PoldKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Fra 4-6 behandlinger bliver du hårfri, hvilket er blandt verdens mest effektive hårfjerningsforløb. En ting er, at du slipper for alle turene frem og tilbage, men du får også resultatet hurtigere."