Artikel

5 AF DE MEST POPULÆRE RYNKEBEHANDLINGER – MØD ALLE RYNKERNE!

Et af de største alderstegn er synlige rynker. Nu har du muligheden for at gøre noget ved det. Her i artiklen gennemgår vi alle rynkerne, hvordan du kommer dem til livs og hvorfor de opstår.

Af Rikke Kjær Kukkonen
15 år som kosmetisk sygeplejerske

Det kræver ikke nødvendigvis et overraskende ansigtsudtryk at fremvise panderynker. De kan nemt blive permanente med alderen. Rynkerne opstår fra pandens muskler, som skaber, oftest, horisontale folder. Rynkerne kan være forårsaget af spændinger, du ikke er opmærksomme på, eller stress og travlhed i hverdagen.

Når fugerne i panden bliver permanente, eller er på vej til det, skyldes det længerevarende fold af hud. I forvejen er huden meget tynd i panden, set i forhold til andre steder i ansigtet og på kroppen, hvilket gør, at selv de mindste linjer, hurtigt syner.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"At fjerne rynker i panden er hurtigt med til at give en effektiv antiage behandling. Panderynkerne fjernes bedst med Botulinum Toxin, eller Botox i daglig tale, hvor pandemusklerne nænsomt og sikkert afslappes, for at fjerne spændingen, der skaber rynkerne. Sekundært, som en ”bivirkning”, kan kronisk hovedpine, forårsaget af spændinger, forsvinde efterfølgende."

Bekymringsrynken – når du ser sur uden at være det

Bekymringsrynken kommes til livs med Botox

En af de mest populære rynker at komme til livs, er bekymringsrynken, også kaldet glabella – rynker mellem øjnene. Det er rynken eller rynkerne, som går vertikalt mellem brynene, og ofte kan gro sig meterdybe igennem årene, hvis ikke det tilses. Har du en bekymringsrynke mellem øjnene, kan du hurtigt komme til at se sur eller mut ud, uden at være det.

Indirekte, føles det som et alderstegn at se (gammel og) sur ud. Lige som panderynker, forårsages bekymringsrynkens fremmarch af muskulære spændinger i ansigtet. Musklerne, som sidder i den nedre del af panden, mellem- og over brynene, er de ansvarlige muskler, som forårsaget de kraftige folder mellem brynene. Specielt hos mænd, kan musklerne være ekstra kraftige, som kan skabe en forholdsmæssig stor eller flere dybere fuger.

Den bedste rynkebehandling mod rynken, er Botox, som afslapper musklerne, der skaber opspændte linjer mellem brynene. Botox, hos Studio A under navnet Azzalure, er et lægemiddel, der har været anvendt i mere end 30 år, til at give en effektiv rynkebehandling, sikker og gennemtestet.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Botox bekymringsrynke mæssigt, vil i løbet af 4-7 dage tage effekt og efter ca. 14 dage, har du den fulde effekt, som normalt varer 3-4 måneder i gennemsnit. Over tid, vil muskler, der afslappes med Azzalure, blive mindre, hvilket vil forårsage færre muskulære spændinger, og kræve mindre hyppig behandling."

Smilerynker (rynker ved øjne) – når rynkerne sidder fast

Reduktion af kragetæer med Botox

Vi kender det alle sammen. Når vi smiler eller griner, folder de små (og fine) linjer ved siden af øjnene sig sammen, som et resultat af ansigtets mimik. Med alderen, bliver huden mindre elastisk og tyndere. Det skaber grobund for rynker og linjer omkring øjnene kan sætte sig, og ikke forsvinder igen, selv efter et let smil i dagligdagen.

Smilerynkerne er heldigvis nemme at behandle. Botox mod rynker er i stigende grad populært, og dette er ikke uden grund. Behandlingen har igennem årtier været det mest populære valg, når muskulært fremprovokerede rynker, skulle behandles. Det er purren rynkebehandling bedst i test, uden nogle dikkedarer eller kompromisser med sikkerhed og effektivitet.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Knibetesten kan være meget behjælpelig, hvis du vil finde ud af, om du kan se frem til snarlige, permanente rynker ved øjnene. Tag tommelfinger og pegefinger, og træk lidt hud ud på din håndryg, og giv slip. Alt efter alder, tager det lidt tid, før huden sætter sig på plads. Jo længere tid det tager, jo mindre elastisk og tyndere er din hud. Det kan betyde, at huden omkring dine øjne er ved at miste elasticiteten, og du hører til dem, som kan få permanente rynker ved øjnene."

Rynker under øjnene – de mørke rander gør dig træt

Mørke rander under øjnene med Filler

Selvom rynker under øjnene og mørke rander under samme, er to forskellige behandlingsformer, der kurerer, er det, det samme, du bliver mødt af i spejlet – træthed. Er du tidligere soldyrker, kan rynkerne under øjnene være avanceret yderligere, i forhold til hvad din alder berettiger. Er de mørke rander, som estimeret 35-60% af voksne danskere har, emnet behøver det ikke være aldersmæssige indtog, men snarere et udtryk for genetik eller livsstil.

De mørke rander forårsages af et senetræk nedad, hvor en fordybning skabes under øjet. Indfarvning kan være en kombination af lysindfald, men også, at afstanden mellem huden og venerne mindskes, hvorfor en blålig farve kan opstå.

Som nævnt ovenfor, behandler vi de mørke rander og den crepede hud under øjnene forskelligt. De mørke rander behandler vi med filler, hvor vi løfter senen op, således trækket aflastes. Vi arbejder udelukkende med Restylane-produkterne, fordi produktkvaliteten er afgørende for et godt resultat. Kun det bedste er godt nok. Valget falder oftest på et hårdt produkt, som ikke suger for meget væske, for at undgå ødemer. Resultatet er friskhed, uden mørkhed eller rander under øjnene.

At tilføre essentielle vitaminer og hyaluronsyre er derfor altafgørende, hvis ønsket er en tykkere og mere elastisk hud under øjnene. Med Profhilo behandler vi effektivt crepet hud, med små miniinjektioner af ekstremt fint og rent hyaluronsyreholdigt produkt, som accelererer kroppens produktion af naturlig collagen og elastin.

Over tid, og normalt 2-3 behandlinger, alt efter behov, med en måneds interval, vil huden starte en effektiv gendannelsesproces, hvor en virksom cellefornyelse udskifter de beskadigede hudceller med nye, mere fyldige og elastiske celler. Opstramning med Profhilo vil ske over tid, og lade huden genvinde sin glød og få et sundt udseende.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Huden under øjnene er meget delikat, og den tyndeste, vi har noget stedet i ansigtet og på kroppen i sin helhed. Derfor skal der meget lidt til, før rynker og linjer opstår. Det øverste hudlag i det område kan starte så højt som kun 0,03mm nede under hudoverfladen. Tab af collagen og elastin, enten med alderen eller f.eks. ved udsættelse for solens skadelige UVA og -B stråler, sætter sig derfor hurtigt under øjnene."

Rygerrynker – også uden røg

Maria er specialist i rynkebehandling

Lige i midten af ansigtet, svære at undgå, når du observerer dig selv i spejlet, kan næserynkerne kigge dig direkte i øjnene. De kan opstå ved smil, grimasser eller endda være der permanent.

Rynker ved næsen er mimiske rynker, som muskulært aktiveres enten ved bevidst aktivitet eller over tid, hvis musklerne i de tilstødende regioner, holdes aktive, selvom du forsøger at slappe af i ansigtet.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Næserynkerne er Botox rynker, som igennem behandling, afslapper de ”skyldige” muskler. En ufin næse, kan også bidrage til udseende af accelereret ældning. Behandling af disse rynker er meget nemt, og en rigtig god supportbehandling til øvrige rynkebehandlinger."

Rynker ved mundvige (hamsterposer) – undgå at se sur ud

Profhilo kan også reducere rynket hud kraftigt

Også kaldet marionette linjer, hvis de går hele vejen ned til hagen. Kær rynke har mange navne, som man passende også kan sige. Selvom det ikke nødvendigvis er katalysatoren til at søge på rynkebehandling Århus eller rynkebehandling Aalborg, som har fået dit blik rettet mod de nedadvendte mundviger, er de, når du først får synet af dem, ikke til at abstrahere fra igen.

Rynkerne opstår oftest fordi, at ansigtet falder nedad med alderen, og der kommer et naturligt pres fra huden på kinderne, ned på mund og mundviger. Presset tynger huden ned ved grænsen til munden, fordi der her er fri passage, og resultatet bliver, at mundvigene vender nedad.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Måden at komme dette effektiv til livs, kan være flere løsninger, men beror oftest på et løft af kindben og sekundært direkte behandling af mundvigene, hvor vi giver en volumenmæssigt løft, der genetablerer mundvigenes form. Læbefiller bidrager oftest også positivt til at løfte mundvigene, men er ikke en direkte behandling af dem."

Nasolabiale folder (rynken fra næse til mund)

Anita har 17 års erfaring med rynkebehandling

Ansigtets tendens til at ville nedad med alderen, har en afgørende effekt på fremmarch af rynken fra næse til mund. Rynken kan blive tydeligere end din alder retfærdiggør, hvis dit ansigt fra naturens side, afslapper af med pres på de nasolabiale folder.

Kuren er med filler, men oftest ikke direkte behandling af fugerne først, men igennem et løft af ansigtet, igennem behandling af kinder og kindben, som aktivt fjerner det nedadgående pres mod det midterste af det nedre ansigt. Du vil ofte opleve en reduktion af de nasolabiale folder ved et løft. Er løftet i sig selv ikke nok, kan vi herefter behandle folderne direkte, enten ved at ligge et løft i toppen af folderne eller direkte i fugen.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Dybe fuger fra næse til mund, kan også bidrag til et surt udtryk eller et udseende af, at være ældre end du i virkeligheden er.!

Rynker ved hage

Loungen i Aalborg

Oftest er de finere, fordi de ligger i læ af munden, men selv små linjer ved hagen, kan virke fremtrædende. Ansigtets unægtelige vej Syd på påvirker også opstand af disse rynker, selvom de oftere opstår, fordi huden mister sin elasticitet med alderen.

De lægger sig både vertikalt og horisontalt, og kryds og tværs. Med en fin filler, kan vi gå ind og udglatte disse rynker, således huden blive ensartet i området omkring hagen. Behandlingen er relativt simpel, fordi vi behandler rynkerne 1 til 1, og der ikke er en indirekte måde at behandle. 

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Generel volumen i ansigtets midterste del er hjælpsom, både som forebyggende element, men også til at straksbehandle rynker ved hagen. Det sker oftest igennem et løft af kindben eller kinder, som virker generelt rynkereducerende i hele det nedre ansigt."

Rynke ved øret – what is it?

Rynkebehandling med passion af Stine i Aarhus

Den lille linje, på grænsen mellem ansigtet og øret, kan med alderen blive permanent. Det er ikke en linje, man direkte lægger mærke til, men kan være prikken over i’et, hvis du er detaljeorienteret.

Ikke at fornægte alle muligheder, inden du kaster dig ud i behandling, er vigtigt, og denne behandling fungerer rigtig godt som en supportbehandling, hvis dit valg er faldet på rynkebehandling.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Vi lægger en diskret fylde med filler, som udglatter de små rynker, som herefter vil være usynlige."

Crepet hud i ansigtet – hvordan kommer jeg det til livs?

Profhilo efter bare 1 behandling - forløb er 2-3 behandlinger i alt

Den crepede hud i ansigtet opstår med alderen, men kan også påvirkes af accelereret hudældning, igennem soldyrkning og livsstil. Huden mister sin styrke, tykkelse og elasticitet med tiden, men kan hjælpes på vej af udefrakommende faktorer. Collagen- og elastinproduktionen forringes og resultatet er en sparsom cellefornyelse, der leder til tynd og uelastisk hud, som samler sig i permanentsiddende klumper.

Uanset årsag, er kureren den samme. Tilførsel af vitaminer og hyaluronsyrer, der kan igangsætte produktionen af collagen og elastin, således huden kan opnå elasticitet og fylde igen. Den bedste løsning til dette, er Profhilo, som er markedets fineste og reneste produkt, der skaber en ekstremt optimal cellefornyelse, helt naturligt og skånsomt.

Med Profhilo lægger vi med små injektioner, produktet i de områder, som strategisk er klogest, for at få den mest effektive cellefornyelse, således creperne bliver reduceret mest muligt. Behandlingen sker typisk over 2-3 gange, for at starte flere sideløbende processer, og få den bedste effekt.

Rynkebehandling med eget fedt har tidvis også være oppe at vende, men er ikke en behandling, der egner sig til strukturel opstramning af huden, fordi den ikke stimulerer produktionen af collagen og elastin.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Som en positiv bivirkning af Profhilo, udover reduktion af creperne, vil huden genfinde glød og se sund ud. Vil anbefaler altid, at behandlingen kombineres med vores hudplejeanbefaling, for at få det resultat, du drømmer om."

Rynker på halsen eller øvre bryst – aldersbetonet eller Platysma?

Grundig ansigtsanalyse af Anita og Stine

Soleksponering på halsen og det øvre bryst, decollete, er ofte en synder, når du nøgternt må konstatere, at de syner mere og mere. Genetik og hudens generelle struktur er også i spil, og har også nogen betydning.

Ikke alle fremkomster på halsen, behøver være rynker, men Platysma (synlige halsbånd) kan være mindst lige så fremtrædende. Der er stor forskel på, hvordan vi behandler de forskellige tilstande. Platysma behandles effektiv og korrekt med Botox, fordi de synlige halsbånd opstår af muskulære spændinger, og ikke er passive rynker. Miniinjektion af Botox på halsbåndene, lægger i løbet af 4-7 dage en aktiv dæmper på synligheden, og efter ca. 14 dage, vil de normalt ikke syne længere.

Hud, med flere små linjer og rynker, har behov for stimulation af collagen- og elastinproduktion, hvorfor behandling med Profhilo er det oplagte valg, til at genskabe en sund, stærk og fleksibel hudstruktur på halsen.

Behandlingen kan med stor fordel også foretages på det øvre bryst, til at behandle ”cafe-soldyrkning” igennem tiden. Resultatet er en glattere hud med glød og liv.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Halsen og det øvre bryst bliver ofte negligeret. Det skaber en unaturlig sammenhæng mellem ansigtet og områderne herunder, hvilket kan lede til et unaturligt udseende. Derfor er sammenhæng vigtigt."

Fine linjer i ansigtet – hvor skal jeg starte?

Rikke behandler med Restylane Skinbooster

Måske er der ikke en specifik rynke, du ser, når du kigger i spejlet. Måske vil du ”bare gerne” se lidt friskere ud. Måske, du har forsøgt at søge på rynke med laser ansigt eller rynkebehandling laser, og fået en idé om muligheder.

En generel hudfornyelse med laser kan også være løsning, hvis din hud fremstår grovporret og har været udsat for sol den seneste tid, hvor pigmentpletter er opstået.

En trist og træt hud, med små fine linjer, og stedvise strækker behandler vi ofte med Restylane Vital, som er en Skinbooster, der går ind og tilfører din hud nyt liv, igennem netop vitaminer og hyaluronsyrer. Skinbooster egner sig rigtig godt, hvis du vil forebygge og opretholde en glødfuld og smuk hud løbende, og vil undgå accelereret ældning af huden. Løbende at tage sig godt af sin hud, er afgørende, hvis du ønsker en effektiv antiage behandling.

Rynkebehandling med IPL laser er behandlingen, der genstarter de kemiske processer i huden. Igennem en kontrolleret nedbrydning af hudcellerne, startes kroppens automatisk reaktion, som er dannelse af nye hudceller, og herigennem collagen og elastin.

Uanset valg af behandling, er det essentielt for resultatet, at du følger behandlerens hudpleje anbefaling, for at opnå det bedste resultat.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"De små fine linjer opstår, fordi huden ikke producerer nok collagen, og sideløbende bliver mindre elastisk. Huden kan endda virke sprækket nogle steder og skrige efter fugt. Og her menes ikke vand, men essentielle fugtgivende vitaminer og hyaluronsyrer, vel at mærke."

Rynkebehandling pris – hvad koster det?

Maria i Silkeborg analyserer Thomas' ansigt

Hvad koster en rød bil? Svaret er stærkt varierende og kommer an på dine ønsker til resultatet. Hos Studio A er tryghed og faglig anbefaling før behandling kardinalpunktet, og derfor inviterer vi altid ind til en uforpligtende og gratis konsultation, før du beslutter dig for, hvad der er rigtigt for dig.

Rikke Kjær Kukkonen
Rikke Kjær KukkonenKosmetisk Sygeplejerske ved Studio A
Læs mere
"Igennem dybdegående samtale og aktiv lytning til dine ønsker, vil vi sammen med den kosmetiske sygeplejerskes professionelle anbefaling, finde frem til et skræddersyet forløb, du er tryg ved, og vi ved, skaber de resultater, du forventer."